ESITTELY

Jalkapalloilijasta hierojaksi

Olen Kia Sköld, koulutettu hieroja, urheiluhieroja ja Voice Massage -terapeutti Helsingistä. Jaan kivijalkaputiikkia Ullanlinnassa Pietarinkadulla yhdessä ihanan ja erittäin ammattitaitoisen kosmetologin Victoria Hvidbergin kanssa. Victoriaan ja hänen palveluihinsa pääset tutustumaan osoitteesta www.victorias.fi. Toimitilamme on erittäin viihtyisä ja lähellä bussi- ja ratikkapysäkkejä, joten luoksemme on helppo kulkea.

Kiinnostus ihmiskehoa ja sen hoitamista kohtaan syttyi niihin aikoihin, kun pelasin kilpatasolla jalkapalloa. Harjoitus- ja pelimääriä oli paljon varsinkin kesäisin, minkä takia lihashuollon merkitys oli erittäin suuri. Yleensä turnaus- ja pelimatkat kulutettiin korteilla pelaamiseen tai lukemiseen, mutta minä hieroin bussin takaosassa joukkuetovereiden väsyneitä jalkoja. Oli aina hyvin kiehtovaa nähdä, miten suuren muutoksen sain lihaksiin ihan pelkällä ravistelulla. Lopulta hieroin jo koulun välitunneillakin kavereiden kipeitä hartioita ja ajan kuluessa kiinnostuksesta syttyi intohimo.

1H7A7966

Hieronnan aikana kehon ja mielen kuuluu rentoutua, minkä takia panostankin kaikissa hoidoissani siihen, että käytän monipuolisia otteita ja kuuntelen asiakkaiden toiveita. Annan mielelläni myös helppoja vinkkejä omatoimiseen kehonhuoltoon niin töihin kuin vapaa-ajallekin. Parhainta tässä työssä onkin levännyt ja tyytyvänen ilme asiakkaan kasvoilla hoidon jälkeen, koska silloin olen onnistunut saamaan hänet unohtamaan edes hetkeksi hektisen arjen. Hieronta sopii kaikille ja luonani käykin paljon eri ikäisiä ihmisiä, joiden vaivat ja hieronnan tarpeet vaihtelevat toimistotyön kuormittamista hartioista tavoitteellisten liikkujien väsyneisiin lihaksiin ja raskaana olevien äitien lantionseudun jännitystiloihin. Apua saa myös purentatoimintahäiriöön, hengityksen ja äänentuoton ongelmiin.

 

Kilpaurheilijataustani ansiosta olen kaikkiruokainen liikunnan suhteen ja yleensä harrastukseni vaihtelevat  vuodenaikojen mukaan. Rentoudun kuitenkin parhaiten luonnossa ja eläinten parissa, joten ulkoilen niin talvisin kuin kesäisin koirani kanssa paljon. Tällä hetkellä  pyöräily on lähellä sydäntäni ja kilometrejä kertyy alle ympäri vuoden, mikäli säät vain sallivat sen. Toinen intohimoni  on voimaharjoittelu. PT-valmentajani ansiosta löysin itsestäni uusia voimavaroja, päättäväisyyttä ja rohkeutta, joiden ansiosta olen uskaltautunut testaamaan itseäni jopa Tough Viking kilpailussa. Vaikka urheilu on lähellä sydäntäni, osaan myös pysähtyä paikoilleni kirjojen ja elokuvien ääreen tai tapaan ystäviäni esimerkiksi lautapeli illoissamme. 

– Kia

Suoritetut lisäkoulutukset

Tre ja autenttinen ääni -workshop

Laulupedagogi ja Tre-ohjaaja Damien Seesjärvi, Helsinki 2023

Transäänen erityispiirteet ja sukupuolisensitiivinen kohtaaminen asiakastyössä -luento.

Laulupedagogi ja Tre-ohjaaja Demian Seesjärvi, Helsinki 2023

Kielijänne, sen kireys ja arviointi -luento

Puheterapeutti Anna Mari Mäkelä, Helsinki 2023

Manuaalisten taitojen erikoistumiskoulutus osa 4

Osteopatiakoulu Atlas; Sami Koljonen, Espoo 2021

Manuaalisten taitojen erikoistumiskoulutus osa 3

Osteopatiakoulu Atlas; Nora Seppä, Espoo 2021

Manuaalisten Taitojen erikoistumiskoulutus osa 2

Osteopatiakoulu Atlas, Tiina Lehmuskoski, Espoo, 2021

Manuaalisten taitojen erikoistumiskoulutus osa 1

Osteopatiakoulu Atlas, Sami Koljonen, Espoo, 2021

MOBILISOINTITEKNIIKAT

Helsingin Hieronta-akatemia/Noora Seppä, Helsinki, 2019

RASKAUSHIERONTA

SUHK/Terhi Antikainen, Espoo, 2018

TOIMIVA KEHO: ALARAAJA I

SUHK/Terhi Antikainen, Espoo, 2018

Alaselkä/lantio I: Tyypillisiä kiputiloja

SUHK, Jarno Hyytiäinen, Helsinki, 2016

Alaselkä/lantio II: Epäspesifi kipu

SUHK, Jarno Hyytiäinen, Helsinki, 2016

Niska-Hartiaseudun ja yläraajan TULE – ongelmat ja niiden hoito

SUHK, Mikko Virtala, Leppävaara, 2015

Kinesioteippauksen perusteita

SUHK, Mikko Virtala, Helsinki, 2015

Mitis kukka

Ota pieni hengähdystauko arjen keskellä.

Tule Pietarinkadulle rentoutumaan ja tehostamaan arkeasi.